Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szellemek országa:Skócia legendái

2013.01.12

Skóciát tartják a legnagyobb mértékben szellemlakta országnak.Szinte minden utcának van egy rémtörténete.Amiről viszont mindenki halott a skót történetek közül az a Loch Ness-i szörny.Ajánlott skót legendákkal foglalkozó könyv:

Skót legendák és mesék

Skócia meséinek és legendáinak világa ármánykodó és segítő tündérek, házimanók, kísértetek, hatalmas hősök, hűséges szeretők, elrabolt gyermekek, bajkeverő boszorkányok és különös álmok világa. Mogyorós Katherine, Thomas, a Rímfaragó vagy Habetrot, a rokkatündér talán már a magyar olvasó számára sem ismeretlen nevek. Válogatásunk most olyan meséket és legendákat ad közre, amelyek között kevésbé ismert történetek is szerepelnek. A kelta motívumok nem csupán e látomásos és misztikus irodalomban, de Gröb Tamás tollrajz-illusztrációiban is megjelennek. Ajánljuk ezt a könyvet mindazoknak, akik gyermeki lélekkel közelítenek egy sajátos, varázslatos mesehagyománnyal rendelkező kultúrához.

Kiadó: GENERAL PRESS KIADÓ
Oldalak száma: 302

 A könyv

 

 

 

Pár legendát olvashatok,de annyi van,hogy mindet leírni képtelenség:

Zöld dombok belsejében laknak,
melyek közül a kúp alakúakat szeretik – ezeknek gael nyelven sighan a nevük. Zöld dombjaikon éjjel a holdfényben táncolnak, köröket írva le, melyek színüket változtatják. A körök belsejében veszélyes az embernek elaludni, sőt már az is kész veszély, ha az embert a szürkület itt találja. A tündérek miatt keletkeznek azok a hiányzó nagy fűfoltok, amelyeket a villám sokszor vág ki a földből. (Forrás:http://multikult.transindex.ro/?cikk=3373)

 

Skócia tündérei igen ismertel,a tündérek szinte ineen erednek,de az ír manók,koboldok zöld ruhában ,erről letek ismertek.

 

A boszorkánykút azon a helyen van,ahol 1479-1722 között 300 nőt máglyán megégettek,mert boszorkányoknak hitték őket.

 

 

Igazából a szellemek földje nevet egész Nagy-Britaniára mondhatnánk,de ebből skócia a legszellemesebb.A fent említett könyvben rengeteg mindent megtudhatsz skóciáról.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

VAN

(Pncser János, 2014.04.09 09:38)

NAGYON RÖVIDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD NO ZESZ JA ICH MANE MÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓZES
JÉZUSSSSSSSSSSSSS